Stocare date

Stocare enterprise

Spațiul de stocare în cloud este în mintea tuturor în aceste zile, deoarece promisiunea unui cost mai mic și a unei flexibilități îmbunătățite este de dorit. Cu toate acestea, există multe motive pentru a vă păstra datele local. Avantajele includ controlul deplin asupra locului în care sunt stocate datele, experiență îmbunătățită, securizarea datelor în spatele firewall-ului și multe altele.

Există două clase principale de stocare a datelor locale: obiect și fișier. Determinarea careia este potrivită pentru dvs. depinde în mare măsură de tipul de date stocate de organizația dvs.

Stocare fișiere

Stocarea fișierelor există de mult timp și este tipul de fișier recunoscut de majoritatea utilizatorilor. Odată ce fișierele sunt denumite și puse în foldere, aceste foldere sunt apoi organizate într-o ierarhie pentru a facilita localizarea unui fișier cu directoare și subdirectoare. Fișierele au un set de metadate limitate care vă ajută să le identificați, inclusiv numele fișierului, proprietarul fișierului, data creării și data ultimei modificări. Stocarea de fișiere funcționează bine pentru fișiere și sisteme de fișiere mai mici, dar începe să sufere atunci când datele cresc.

Cu sistemele de fișiere, utilizatorii trebuie să știe unde se află fișierul sau să efectueze o funcție de căutare care trebuie să treacă prin metadate limitate. Sistemele de fișiere au dificultăți cu fluxul recent de date nestructurate.

Stocare obiect

Datele dvs. sunt grupate cu informațiile despre metadate și un identificator unic. În timp ce stocarea fișierelor are informații limitate despre metadate, metadatele de stocare a obiectelor sunt personalizabile în funcție de nevoile dvs. Acest lucru face ca datele să fie mult mai ușor de localizat, fără a fi nevoie să căutați prin directoare și subdirectoare. Performanța unui sistem de stocare a fișierelor suferă pe măsură ce datele cresc și se adaugă noduri. Acest lucru se datorează puterii suplimentare de procesare necesare.

În schimb, performanța unui sistem de stocare a obiectelor se poate îmbunătăți pe măsură ce datele și numărul de noduri cresc. Puterea de procesare suplimentară funcționează pe noduri, făcând stocarea obiectelor mult mai scalabilă.

Doriți o soluție de stocare a datelor?